Križevci i Kalničko prigorje dobro su povezani s nekoliko biciklističkih staza. Staze prolaze postojećim cestama s malo prometa i obilaze kulturno-povijesne atrakcije koje otkrivaju višestoljetnu povijest križevačkog Gornjeg i Donjeg grada, vode do tajnovitih vitezova templara u Glogovnici, utvrđenih srednjovjekovnih crkava u Kalniku, Sv. Petru Orehovcu, Gornjoj Rijeci te do utvrda Velikog i Malog Kalnika.

Biciklističke staze i putevi oko Križevaca i okolici namijenjeni su biciklistima, rekreativcima, obiteljima i svima koji uživaju u kretanju prirodom.

Staza kreće iz centra Križevaca, te prije groblja skreće lijevo prema Sv. Petru Orehovcu. Nakon manjeg uspona kod Gornjih vina, staza se spušta u Guščerovec i nastavlja dolinom do Sv. Petra Orehovca gdje se skreće lijevo prema Miholcu gdje se spaja sa stazom BOP i preko Brežana ide do Ravenske kapele. Pokraj jezera je malo poznato okupljalište lovaca i ribolovaca. Prateći potok Črnec, staza vodi do Dubovca i Velikog Ravena, gdje kraj crkve Sv. Ladislava skreće desno prema Malom Ravenu, Špirancu i Prikraju da bi se kružno vratila pokraj željezničke stanice u Križevcima do centra grada.

Preuzmite gpx datoteku

Skip to content