Lov

Bogata lovišta na području grada Križevaca i okolnih općina, mamac su za lovce zainteresirane za turistički odstrel sitne i krupne divljači.

KTC Lovni turizam, Nikole Tesle 18, Križevci, info@ktc.hr

KTC organizira individualni lov na jelena običnog (košuta, tele), srnjaka (srna, lane) i divlju svinju (vepar, nazime, prase) kao i paušalni lov na divlje svinje (od najmanje 10 lovaca), uz akontaciju. U paušalnu se cijenu uračunavaju odstrijel, ranjavanje, promašaj, organizacija lova, lovni pratioci, pogoniči i lovački psi.
Postoji i mogućnost prodaje divljačine i ostalih usluga u lovu – najam autobusa, kolske zaprege, razgledavanje lovišta kolskom zapregom, najam terenskog vozila, traktora u lovu, snimanje kamerom uz vodiča, razgledavanje lovišta sa čeka, lovni pratitelj, pogonič-nosač, pas u lovištu… Nakon lova moguć je lovački ručak u lovačkoj kućici za domjenak. Ugodna atmosfera je zajamčena!

Lovačko društvo Sveti Hubert, Trg Antuna Nemčića 8/1, Križevci, 048 711 276

Na području grada Križevaca djeluje Lovačko društvo “Sv. Hubert”, zakupnik otvorenog lovišta VI/101 Križevci, površine više od 77 tisuća hektara koje se prostire na područjima Kalnika, Gornje Rijeke, Sv.Petra Orehovca i Sv.Ivan Žabno te grada Križevaca. Društvo ima 13 lovnih jedinica-grupa, a svaka posjeduje lovački dom: „Lještarka“ Mali Kalnik, „Košuta-prigorje“ Gornja Rijeka, „Kalnik“ Sveti Petar Orehovec, „Srna“ Gregurovec, „Šljuka“ Raven, „Fran Kesterčanek“ Križevci, „Golub“ Veliki Potočec, „Jelen“ Marinovec, „Vepar“ Carevdar, „Zec“ Bukovje, „Golub“ Sveti Ivan Žabno, „Srnjak“ Sveti Petar Čvrstec, „Fazan“ Ruševac.

Dio dozvoljenog odstrela na ponudi je za turistički odstrel (fazan, zec, srnjak, divlja svinja). Moguće je ponuditi i lov na divlje patke i prepelice.

Ribolov

Dva velika jezera, Čabraji i Ravenska Kapela u okolici Križevaca prostiru se na 20 hektara i nude veliki izbor ribe koji može zadovoljiti kako strastvene ribiče tako i rekreativce.

Jezero Čabraji nalazi se 10-ak km sjeveroistočno od Križevaca. Nastalo je prije 30-ak godina kao retencija oborinskih voda. O prvog dana jezerom gospodari ŠRK Križevci. Jezero je površine 8 ha, prosječne dubine oko 1,5 m sa najdubljim dijelom kod ispusta iz jezera na oko 3,5 m. Okruženo je šumom sa tri strane tako da je ugođaj izvanredan, a i kvaliteta vode je takva zbog toga što se jezero napaja iz potokoa i izvora koji se nalaze u šumi. Jezero obiluje sitnom bijelom ribom, od bijelkice, žutooke i crvenperke te babuške koja je prosječne veličine dlana. Od plemenite ribe, u jezeru obituje velik broj velikih šarana, amur, tostolobik, som i smuđ. Som i smuš se u jezeru prirodno mijeste. 

Jezero Ravenska Kapela nalazi se u jugozapadnom dijelu Koprivničko-križevačke županije 2 km u selu Ravenska Kapela, 2 km zapadno od sela Gregurovec. Jezerom gospodari ŠRK Križevci. Površina jezera je oko 12 ha, proteže se od istoka prema zapadu te je elipsastog oblika. Iskopano je za potrebe sportskog ribolova u okolici Križevaca. Prosječna dubina je od dva do tri metra, dok je u svom najdubljem dijelu jezero duboko oko sedam metara. Temperatura vode ljeti zna doseći i 25 C dok se zimi površina jezera smrzava. Obala jezera je uređena te se na istočnu obalu može doći osobnim automobilom. Svake godine se poribljava početkom proljeća i tada je lovostaj na šarana 2 tjedna. U jezeru obitava štuka, smuđ, sva moguća bijela riba u svim veličinama te šaran, amur i som. Som od 230 cm i 63 kg ulovljen je 2013. godine. Također, u jezeru ima i kapitalnih šarana 10+ i amura 15+ kg.

Športsko ribolovni klub Križevci, Tvrtko Krešić, 098 339 729

Skip to content