Upoznajte prirodne ljepote, kulturno-povijesne znamenitosti Križevaca i Kalničkog prigorja kroz jednodnevne ili višednevne izlete koji nude zanimljivu ponudu za sve uzraste.

U Križevcima živi i djeluje nekoliko licenciranih turističkih vodiča za područje Koprivničko-Križevačke županije, te ćemo Vas rado uputiti na vodiče i pomoći da otkrijete najbolje od Križevaca.

Ukoliko ste zainteresirani za turističko razgledanje i vođenje Križevcima, Kalnikom ili Koprivničko-križevačkom županijom, kontaktirajte Turistički ured na broj 048 681 199 ili nas posjetite na adresi Trg Josipa Jurja Strossmayera 5, Križevci. 

Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima

…. Sve je počelo prije 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Mnogi sugrađani ne znaju, da u našem gradu živi i radi nekoliko turističkih vodiča. Kako bi Vas upoznali s njima i pobrinuli da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, Turistička zajednica grada Križevaca već tradicionalno povodom Svjetskog dana turističkih vodiča u veljači poziva sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže besplatnom razgledavanju grada Križevaca pod vodstvom naših stručnih vodiča.

Vođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” vodi Vas u Križevce kroz povijest, upoznaje s povijesnim ličnostima, i otkriva neke od gradskih tajni. Laganom šetnjom uz priču upoznati ćete povijesnu i kulturnu baštinu Križevaca. Vođenje je besplatno.

Skip to content