Križevci i Kalničko prigorje dobro su povezani s nekoliko biciklističkih staza. Staze prolaze postojećim cestama s malo prometa i obilaze kulturno-povijesne atrakcije koje otkrivaju višestoljetnu povijest križevačkog Gornjeg i Donjeg grada, vode do tajnovitih vitezova templara u Glogovnici, utvrđenih srednjovjekovnih crkava u Kalniku, Sv. Petru Orehovcu, Gornjoj Rijeci te do utvrda Velikog i Malog Kalnika.

Biciklističke staze i putevi oko Križevaca i okolici namijenjeni su biciklistima, rekreativcima, obiteljima i svima koji uživaju u kretanju prirodom.

Staza kreće iz centra Križevaca, prolazi drvoredima Gornjeg grada, i prije groblja skreće desno u smjeru Apatovca poznatom po izvoru Kalničke mineralne vode. Nakon manjeg uspona u Ivancu Križevačkom, staza skreće desno prema mjestu Čabraji. U samom mjestu, na lijevom skretanju staza vodi prema jezeru. Sa desne staze pokraj staze nalazi se Seoski turizam „Rakić“ koje vikendom i po najavi nudi bogatu ponudu domaćih jela. Jezero Čabraji prostire se na oko osam hektara čime je pravi magnet za turiste željne mira, ribolova i dugih šetnji u netaknutoj prirodi. Obala je idealna za kampiranje, a šuma tik uz jezero garantira intimnost i osamu.

Preuzmite gpx datoteku

Skip to content