U Mjesecu hrvatske knjige otvorenje izložbe – Mladi križevački likovnjaci se predstavljaju

Pozivamo vas na otvorenje skupne likovne izložbe Mladi križevački likovnjaci se predstavljaju u utorak 18. listopada 2022. u 18 sati na Informacijsko-posudbenom odjelu.
Na otvorenju će govoriti ravnateljica Knjižnice Marjana Janeš-Žulj, Tea Hatadi, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci j i Maja Petračija, organizatorica izložbe.
Skupnom izložbom Mladi križevački likovnjaci se predstavljaju svoje će radove križevačkoj javnosti predstaviti Zrinka Zagorec, Marija Konfic, Lucija Kovačić, Lana Sokolić, Tea Krklec, Emilija Novosel, Tia Povijač, Ivona Brkić i Eva Ratković.
Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2022. godine odlučio je da ova godina bude posvećena mladima u skladu s odlukom Ursule von der Leyen, predsjednice Europske komisije koja je 2022. proglasila Europskom godinom mladih. Na temelju toga, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci dolazi na ideju o postavljanju izložbe mladih križevačkih likovnjaka kao jedinstvenu prigodu za dijalog s mladima koje je najteže privući. Knjižnica je društvena ustanova koja vjerno opisuje društvo u kojem djeluje, stoga je ova izložba idealna prilika kako bi se naglasila sva postignuća mladih križevačkih likovnjaka te viđenja njihovog stvaralaštva i vlastite uloge u zajedničkoj budućnosti. “Misli na sebe, slikaj i stvaraj!?” podtema je izložbe koja potiče na kreativno promišljanje o izazovima i problemima s kojima su danas mladi suočeni. Ovom izložbom apelira se na jači angažman mladih u društvu te na početak jedne lijepe suradnje.
Izložba će biti otvorena: 18.10.2022. – 15.11.2022.

DATUM ODRŽAVANJA

18. listopada 2022. - 18. listopada 2022.

Skip to content