Promocija knjige “Križni put” Krešimira Žinića

Poštovani,

srdačno Vas pozivamo na promociju knjige Križni put Krešimira Žinića

u srijedu, 27. ožujka 2024. s početkom u 19:30 sati

u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

Knjigu će predstaviti autor te autorica slika kojima je publikacija ilustrirana, Gordana Pavičić – Boba Csik.

***

O knjizi:

Tekstovi križnoga puta pisani su u klasičnoj formi, kratki su i sadržajno razumljivi široj vjerničkoj zajednici. Autor ih je tako uobličio da mogu poslužiti i kao osobna i kao zajednička pobožnost i molitva. Iako je križni put poglavito pobožnost korizmenoga vremena, novi križni put Krešimira Žinića poslužit će za molitvu i u druga liturgijska vremena, napose za posjete svetim i hodočasničkim mjestima.

Sadržaju križnoga puta autor Žinić dodao je meditacije vezane uz ključne događaje svetoga tjedna: Cvjetnicu – svečani ulazak u Jeruzalem, Veliki četvrtak, Veliki petak i Isusovo uskrsnuće.

Knjiga je obogaćena fotografijama slikama postaja križnoga puta naslikanih u tehnici ulja na platnu, rad križevačke umjetnice Grozdane Pavičić – Bobe Csik.

Krešimir Žinić svećenik je Bjelovarsko-križevačke biskupije, rodom Čakovčanin,  diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1996. Za svećenika je zaređen 29. lipnja iste godine te svoju svećeničku službu započeo kao kapelan u Samoboru, Petrinji i Zagrebu – Stenjevec II i Gajnice. Upravielje župe bio je u objema župama u Križevcimma. Dekan je Bjelovarskog dekanatta i povjerenik za pastoral Bjelovarsko-križevačke biskupije. Uz knjigu Križni put, u izdanju Glasa Koncila objavljena mu je i knjiga meditacija Do nogu Gospodinovih.

Grozdana Pavičić, poznata kao Boba Csik, slikarstvom se bavi od 1996. godine kad je pohađala likovnu školu Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima kod prof. Zorana Homena i dr. sc. Zdenka Baloga. Oslikala je na poticaj Krešimira Žinića 14 postaja križnog puta. U radu preferira tehniku ulja na platnu. Živi i radi u Križevcima.

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci

 

DATUM ODRŽAVANJA

27. ožujka 2024. - 27. ožujka 2024.

LOKACIJA

Multimedijska dvorana Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci

Skip to content