Program obilježavanja 772. rođendana grada Križevaca

U organizaciji Grada Križevaca, ustanova i udruga s područja grada pripremljen je bogat program povodom obilježavanja 772. rođendana grada Križevaca.
Obilježavanje značajnijih datuma, koncerti, predstave, izložbe, radionice, sportska i brojna druga događanja odvijat će se tijekom cijelog travnja.

Što se tiče samog Dana grada, 24. travnja, od 08,00 do 12,00 sati tradicionalno će se održati nagradni natječaj za građane u koji se priključio do sada najveći broj poduzetnika i obrtnika s područja grada. Za svaki točan odgovor na pitanje o gradu, građani mogu i ovog puta odabrati jednu od brojnih nagrada. Održat će se i predstavljanje aplikacije City-X – smart cities solutions, a od 10,00 sati uslijedit će zabavni program djece na Strossmayerovom trgu i predstavljanje novog bibliobusa te Plazma Sportske igre mladih, Utrke ulicama grada i humanitarne utrke za Udrugu „Maslačak“.

Brojni izvođači održat će koncerte zadnji vikend u travnju u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala komornih sastava i orkestara Sonus. Tijekom koncerata pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici nastupit će Ethno Blues Classical, Flaner, Kids from the Sky, Festivalski orkestar uz dirigenta Martina Plešea, Dječji zbor Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, Fran Brleković, Marko Vukić i Martin Kosovec.

Pojedinosti o događanjima mogu se pronaći kod organizatora samih događanja, a cijeli program nalazi se u nastavku. Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se priključe brojnim programima koji su pripremljeni povodom Dana grada Križevaca.

Grad Križevci 24. travnja slavi Dan grada. Datum se veže uz spomen na proglašenje slobodnoga kraljevskoga grada Križevaca 24. travnja 1252. godine. Toga dana je ban Stjepan proglasio Gornji grad novim kraljevskim gradom davši ljudima koji u njemu stanuju iste sloboštine koje su uživali građani Griča i Novog grada Zagreba.

Plakat Dan grada 2024FIN

Skip to content