Predavanje: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)

Informativno događanje Nacionalne kontakt točke programa CERV, 1. prosinca 2021., u Križevcima
Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke, predstavit će 1. prosinca 2021. u Križevcima mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor u financijskom razdoblju 2021.-2027. kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).
Predstavljanje će se održati u srijedu 1. prosinca 2021. godine u prostoru Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima (Trg sv. Florijana 14, 48260 Križevci), od 11:00 do 12:15 sati
Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.
U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne – borba protiv svih oblika nasilja.

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.
Događanje se održava u suradnji s Gradom Križevci.
Program događanja možete preuzeti ovdje. Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/nuxZcjcBdxYiaQpg6 ).
Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje, te napominjemo kako pri ulasku u prostorije knjižnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na COVID-19 te je nošenje maski obavezno.
Iz svake organizacije/ustanove mogu se prijaviti najviše 2 osobe.
U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr.
———————————————-
PROGRAM
11:00 – 11:05 Uvod / Pozdravne riječi
11:05 – 12:00 Predstavljanje programa Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021.- 2027., Željka Markulin, Nacionalna kontakt točka Programa, Ured za udruge Vlade RH
12:00 – 12:15 Pitanja i odgovori, konzultacije

DATUM ODRŽAVANJA

1. prosinca 2021. - 1. prosinca 2021.

Skip to content