Javna akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

Udruga HERA Križevci poziva na javnu akciju obilježavanja 8.marta Međunarodnog dana žena.

Javna akcija će se održati u srijedu  08.ožujka 2023.godine u vremenu od 10 – 11 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Javna akcija provodi se u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je dio  aktivnosti projekta  Novi početak, kojeg provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom “HERA“ Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Cilj kampanje je  podizanje svijesti javnosti o važnosti žene u društvu i problemu nasilja nad ženama. U borbi protiv nasilja nad ženama presudno je kažnjavanje počinitelja, ali i pružanje zaštite žrtvama, kako bi mogle početi u potpunosti živjeti bez straha i nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Korisnik projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Udruga Hera Križevci

DATUM ODRŽAVANJA

8. ožujka 2023. - 8. ožujka 2023.

LOKACIJA

Trg J.J.Strossmayera Križevci

Skip to content