Faro Art Festival

Udruga za ekonomiju zajedništva i Pokret Fokolara organiziraju tradicionalni, a ove godine i  jubilarni 5. Faro Art Festival u Križevcima, koji će se održati od 1. do 3. rujna u Centru Mariapoli Faro.

Međugeneracijski, međunarodni i interaktivni festival ponovo nudi otvorene umjetničko kreativne radionice za sve posjetitelje. Organizatori ističu ponos što će ove jubilarne godine voditelji radionica biti i priznati umjetnici kao što su filmska producentica, Tiha K. Gudac, dobitnica niza međunarodnih nagrada i priznanja, npr. Nagrada Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film u godini 2014. i već poznati voditelj radionice glume, glumac Andro Damiš, dobitnik godišnje Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu i mlade.

Polaznici se mogu upisati na četiri radionice, i to:

– gluma (voditelj glumac Andro Damiš)

– režija (voditeljica filmska producentica Tiha K. Gudac)

– crtanje (voditelj student učiteljskog fakulteta i likovne kulture Damjan Ivanko)

– fotografija (voditelj Dragan Francuz, predsjednik Foto kluba Valpovo)

Navedene radionice su besplatne ali ne i bez vrijednosti, a odvijaju se u subotu i nedjelju u jutarnjim terminima te se je za njih potrebno prijaviti ovdje.

Subota popodne otvorena je za sve posjetitelje radionicama kao što su igre za djecu koje će pripremati OD Izviđači Kalnik, oslikavanja lica djece, bojanje keramike, čitanje poezije ispod  jablana s križevačkim književnikom Josipom Peterlićem Pjerom i promatranje neba pod vodstvom Astronomskog društva Perzeidi.

Svi prijatelji umjetnosti dobrodošli su na otvorenje jubilarnog 5. festivala u petak 1. rujna u 19 sati paralelno s otvorenjem izložbe Foto kluba Vapovo i na završnicu festivala u nedjelju 3. rujna u 15 sati, kada će polaznici radionica publici predstaviti što su naučili.

Ulaz je  slobodan.

Uz veliko zadovoljstvo Faro Art Festival uključuje se i u duhovni program vezan uz proslavu  dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina jer organizatori smatraju da su vrijednosti i moto  festivala – ljepota, empatija i neprolaznost, povezane su figurom tog velikog i hrabrog čovjeka.

Zapratite službenu Facebook i Instagram stranicu festivala, gdje će se redovito objavljivati sve novosti.

Izvor: Udruga za ekonomiju zajedništva i Pokret Fokolara

faroartfestbanner

DATUM ODRŽAVANJA

1. rujna 2023. - 3. rujna 2023.

LOKACIJA

Centar Mariapoli Faro

Skip to content