Dječji tjedan

Petu godinu za redom u Križevcima će se obilježiti Dječji tjedan i to od 4. do 10. listopada, a djecu očekuju brojne radionice, predavanja, natjecanja, predstave, kino projekcija te promatranje neba.
Otvorenje Dječjeg tjedna će tradicionalno biti u ponedjeljak na Strossmayerovom trgu gdje će okupljeni vrtićanci i osnovnoškolci zajedno izreći moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.
Prva predstava za djecu „Gala Show“ održat će se u ponedjeljak u 19,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. dok Dramska skupina „Kolibrići“ organizira predstavu za djecu i mlade „Kishonove priče“ u petak u 18,00 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“.
U srijedu, u 18,00 sati u Kinu Križevci prikazivat će se animirani film „Divlji Spirit“, ulaz je za svu djecu i roditelje besplatan, no potrebno je rezervirati kartu putem e-maila tv.krizevci@gmail.com. Pokrovitelj ove projekcije je Televizija Križevci.
Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“ u srijedu i četvrtak od 18,00 sati putem svoje Facebook stranice organizira pripovijedanje „Matovilke“ i „Zlatokose i tri medvjeda“ uz interaktivni video pa iz udobnosti svog doma poslušajte ove priče.
U subotu od 11,45 održat će se već tradicionalno natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u kojem djeca i roditelji zajedničkim snagama sudjeluju u brojnim igrama, a oni najbolji stječu titulu „Najbolji tim u gradu“.
Dječji tjedan završit će u nedjelju, 10. listopada Dječjom zabavom u centru pa će se tako na Nemčićevom trgu održati kulinarska radionica za djecu pod vodstvom kuhara Mišela Doskočila, te radionica plesa i akrobatike na svili Udruge K.V.A.R.K.
Bit će tu i brojni drugi programi koji će se provoditi kroz cijeli tjedan, a o kojima možete vidjeti više u samom plakatu.
U organizaciji Dječjeg tjedna sudjeluju: Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“, Udruga K.V.A.R.K., osnovne škole i dječji vrtići, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, Televizija Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci, Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“, Zajednica športskih udruga Križevci, Društvo športske rekreacije Križevci, Križevačka astronomska udruga „Perzeidi“, Gradski muzej Križevci i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.
Sva događanja odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Program 4.-10.10.21.

DATUM ODRŽAVANJA

4. listopada 2021. - 10. listopada 2021.

Skip to content