Dani Marcela pl. Kiepacha

Grad Križevci u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci , Gradskim muzejom Križevci i Udrugom P.O.I.N.T. te uz potporu Saveza inovatora Hrvatske i Saveza inovatora Zagreba održat će niz aktivnosti u tjednu u kojem se obilježava 128. rođendan Marcela pl. Kiepacha.
Marcel pl. Kiepach rođen je u Križevcima 12.02.1894. godine i bio je veliki izumitelj na polju elektrotehnike. Već sa 16 godina postaje poznat po svojim izumima koje patentira u nekoliko država te je nazvan „čudom od djeteta“.
I ove godine pripremljena su edukativna predavanja, radionice i izložbe, a program će trajati od 7. do 11. veljače.
Gradski muzej Križevci priprema izložbu posvećenu Marcelu pl. Kiepachu i njegovoj obitelji gdje posjetitelji mogu vidjeti patente, portrete i osobne fotografije. Izložba će biti otvorena u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati od 7. do 10. veljače.
Dječji odjel Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci, u sklopu projekta SPARK, organizira drugi obrazovni program za djecu u dobi od 3 do 7 godina “Marcel Kiepach i Lego brodovi”. Program se sastoji od dvije radionice te je potrebno sudjelovati na obje kako bi se uspješno završio program. Radionice će se održati 9. veljače od 12:00 do 13:00 sati kada je predviđena 3D radionica te 11. veljače u istom terminu uz Lego radionicu izrade brodova. Radionice su besplatne, a broj polaznika je ograničen pa se svi zainteresirani mogu prijaviti kako bi osigurali svoje mjesto. Prijaviti se možete osobno u knjižnici, telefonom na 682-646 ili e-mailom na gkfm.do@gmail.com.
Udruga P.O.l.N.T., u sklopu projekta SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske http://spark.krizevci.eu/, priprema dva predavanja u Društvenom centru Future Hub Križevci.
Grad Križevci u suradnji sa Savezom inovatora Hrvatske i Savezom inovatora Zagreba i ovu godinu priprema „Kiepachonovaciju“ – izložbu inovacija u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. Sudjelovanje na izložbi inovacija „Kiepachonovacija“ u sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha je otvoreno za sve zainteresirane. Sve informacije o sudjelovanju na izložbi inovacija nalaze se na sljedećoj poveznici: Javni poziv i prijavnica, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 4. veljače
Sukladno važećim epidemiološkim mjerama, broj sudionika i posjetitelja u isto vrijeme će biti ograničen te će se događanja odvijati sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama.

letak

DATUM ODRŽAVANJA

7. veljače 2022. - 11. veljače 2022.

Skip to content