Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Europski je tjedan prevencije raka vrata maternice.  21. siječnja 2023. godine Liga protiv raka Koprivničko-križevačke provest će 16. po redu  javno-zdravstvenu kampanju  “Dan mimoza” čime će biti obilježen Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

Cvijet mimoze izabran je za zaštitni simbol borbe protiv raka vrata maternice jer mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a samim time što cvjeta u ledenim uvjetima pokazuje i snagu i otpornost koju bi svaka žena trebala imati kad je u pitanju vlastito zdravlje.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je podizanje svijesti javnosti, a posebice žena o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi zahvaljujući preventivnim mjerama smanjili smrtnost i pobol od ove zloćudne bolesti.

Pridružite se Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije i Klubu Agata te kupnjom mimoza u subotu, 21.siječnja 2023. godine na Strosmayerovom trgu u Križevcima od 09 do 12 sati i  podržite ovu akciju!

DATUM ODRŽAVANJA

21. siječnja 2023. - 21. siječnja 2023.

LOKACIJA

Trg J.J.Strossmayera Križevci

Skip to content