Dan grada Križevaca

U organizaciji Grada Križevaca, ustanova i udruga s područja grada pripremljen je bogat program povodom obilježavanja 771. rođendana grada Križevaca.
Obilježavanje značajnijih datuma, otvorenje zvjezdarnice, koncerti, predstave, izložbe, radionice, sportska i brojna druga događanja odvijat će se razdoblju od 07. travnja pa sve do 01. svibnja.
Uz već tradicionalne programe, posebnu pažnju svakako će privući otvorenje Zvjezdarnice u Križevcima koje će se održati u četvrtak, 20. travnja. Bitno je naglasiti kako će se na dan otvorenja vođeno razgledavanje Zvjezdarnice za sve zainteresirane odvijati od 15,00 do 19,30 sati, a nakon toga s početkom u 20,00 sati slijedi „Svemirski koncert povodom otvorenja Zvjezdarnice“ Gradskog tamburaškog orkestra Križevci.
Što se tiče samog Dana grada, 24. travnja, od 09,00 do 12,00 sati tradicionalno će se održati nagradni natječaj za građane u koji se priključio do sada najveći broj poduzetnika i obrtnika s područja grada. Za svaki točan odgovor na pitanje o gradu, građani mogu i ovog puta odabrati jednu od brojnih nagrada. U 10,00 sati uslijedit će zabavni program djece na Strossmayerovom trgu i zabavno-edukativne radionice za djecu u sklopu projekta Zubić pod vodstvom dr.med.dent. Sare Krog. Pored izložbe Križevačkog likovnog kruga i dječjih vrtića, Sportskih igara mladih, Utrke ulicama grada i humanitarne utrke za Udrugu „Maslačak“ važno je naglasiti kako će Dan grada Križevaca završiti koncertom najljepših pjesama Olivera Dragojevića koje će izvesti Tedi Grubica i Medea s početkom u 19,30 sati na Strossmayerovom trgu.
Pojedinosti o događanjima mogu se pronaći kod organizatora samih događanja, a cijeli program nalazi se u nastavku. Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se priključe brojnim programima koji su pripremljeni povodom Dana grada Križevaca.
Inače, Grad Križevci 24. travnja slavi Dan grada. Datum se veže uz spomen na proglašenje slobodnoga kraljevskoga grada Križevaca 24. travnja 1252. godine. Toga dana je ban Stjepan proglasio Gornji grad novim kraljevskim gradom davši ljudima koji u njemu stanuju iste sloboštine koje su uživali građani Griča i Novog grada Zagreba.

Plakat Dan Grada 2023

DATUM ODRŽAVANJA

7. travnja 2023. - 1. svibnja 2023.

Skip to content