Advent u Križevcima

Prigodno osvijetljene ulice, klizalište, ugostiteljska ponuda, koncerti, božićni sajam, zabavni programi za djecu i sportske aktivnosti očekuju posjetitelje na ovogodišnjem Advent u Križevcima.
U više od mjesec dana trajanja održat će se preko 40 programa, a obilježavanje počinje već ove subote, 26. studenog u 19,00 sati na Nemčićevom trgu paljenjem prve adventske svijeće i adventskih lampica.
Otvorenje klizališta održat će se u subotu, 02. prosinca, cijena ulaznice će biti 10,00 kuna, a oni koji nemaju klizaljke moći će iste unajmiti za 10,00 kuna.
Ove godine nastupit će poznati bendovi, Robert Mareković i Swingers, Marko Košutić, DJ Ivan Krnjić – Krnya, Ogenj, Ana Bustruc Duo, Kids from the sky dok će za doček Nove godine nastupiti TS Zlatni vez. Advent u Križevcima svojim nastupom obogatit će i Gradski puhački orkestar Križevci, Gradski tamburaški orkestar Križevci, HPD „Kalnik“ i Dječji zbor „Kristalići“.
Božićne ukrase i prigodne poklone koje su izradile križevačke kreativke i kreativci iz okolice posjetitelji će moći razgledati i kupiti na Božićnom sajmu koji će se ove godine održati od 02. do 04. prosinca uz prigodan popratni program.
S obzirom da je u tijeku Svjetsko prvenstvo u nogometu, na Adventu u Križevcima osiguran je i prijenos svih utakmica od četvrtfinala na dalje.
Po prvi puta u organizaciji Udruge kineziologa Križevci svaku srijedu i subotu od 22,00 do 23,00 sata održat će se škola klizanja za odrasle pa se stoga pozivaju svi zainteresirani da se priključe i nauče osnove klizanja uz stručnog voditelja, kineziologa. Također, Udruga u subotu, 03. prosinca organizira razmjenu i prodaju zimske sportske odjeće i opreme na kojoj će građani moći nabaviti ili razmijeniti skije, sanjke, zimske jakne, skafandere te ostalu zimsku sportsku opremu i odjeću uz stručno vodstvo, članove Udruge kineziologa. Za više informacija oko razmjene i prodaje zimske sportske odjeće i opreme možete se obratiti na e-mail majazegnal@gmail.com ili na 098597050.
Dolazak svetog Nikole i Djeda Božićnjaka, dječji doček Nove godine, Moto mrazovi, humanitarna akcija „Djeca daruju djecu“, Božićni ples i brojni drugi programi očekuju vas na ovogodišnjem Advent u Križevcima.
S ciljem promocije Vinske ceste križevačkoga Prigorja, te kroz projekt „Cross-border wine routes 2“ posjetitelji će moći isprobati i kupiti vina na Tržnici proizvoda Vinske ceste križevačkoga Prigorja koja će se održati od 02. do 04. prosinca, dok će se u petak, 16. prosinca održati Info dan Vinske ceste križevačkoga Prigorja uz glazbeni nastup.
Organizatori Adventa u Križevcima su Grad Križevci, Turistička zajednica grada Križevaca i Destinacijska agencija Križevci, a pokrovitelji Erste banka, Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Exstructa d.o.o., Ino-Eng d.o.o., Kašik d.o.o., Komunalno poduzeće d.o.o., KTC d.d., Poljocentar d.o.o., Pro-ping d.o.o., Radnik d.d., Tehnodiv-Servis i Trgo-Agencija d.o.o.

Advent Plakat Letak

DATUM ODRŽAVANJA

26. studenoga 2022. - 8. siječnja 2023.

Skip to content