Dan Osnovne škole Ljudevita Modeca

OŠ Ljudevita Modeca Križevci poziva na proslavu Dana škole i 180. godišnjice rođenja Ljudevita Modeca, koje će se obilježavati od 29. do 31. svibnja 2024.

U srijedu 29. svibnja u 16 sati u sportskoj dvorani uz školu održat će se program za djecu koji će obuhvaćati otvorenje izložbe učeničkih likovnih radova, glazbeni i plesni program, igrokaz o Ljudevitu Modecu, projekciju animiranoga filma Crtice o Modecu, odabir idejnog rješenja za logo škole, dodjelu nagrada autorima najuspješnijih radova na natječaju za najljepši glagoljički straničnik te zabavni kviz Modecomanija.

U 18 sati u učionicama u prizemlju škole održat će se otvorenje izložbe o Ljudevitu Modecu i predstavljanje knjige Izbor iz djela Ljudevita Modeca, koje su priredile profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Događaj zajednički priređuju OŠ Ljudevita Modeca, Hrvatski školski muzej i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a sudjelovat će: ravnatelj škole dr. sc. Tomislav Bogdanović, knjižničarska savjetnica i kustosica dr. sc. Štefka Batinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Nevio Šetić i priređivačice, dok će moderirati urednica knjige mr. sc. Renata Husinec.

U petak 31. svibnja od 10 do 13 sati održat će se sportski dan. Na gradskome stadionu i u dvorani odvijat će se Modecova atletska liga i Modecov kup u badmintonu, a u školi šahovski turnir.

DATUM ODRŽAVANJA

29. svibnja 2024. - 31. svibnja 2024.

Skip to content